Löparmotivationen är helt bortblåst

Ibland blir det så – att motivationen försvinner. Därför har jag anmält mig till några lopp för att försöka locka fram glöden. De sprungna loppen det här året har gott åt skogen (ops) så nu peppar jag för sensommarens/höstens lopp! Heja!

Anmälda lopp 2015
När
Lopp
2015.04.18Springcross
2015.06.07Color me rad
2015.08Bellmanstafetten
2015.09.19Topploppet
2015.10.03Tjurruset
2015.10.11Hässelbyloppet
2015.09.05Tjejmilen

Read More

20131102-084127.jpg

Anmält mig till två lopp

Jag tappade löparintresset efter tjurruset. Kort och gott. Loppen påverkar mig otroligt mycket. Det är som om jag tappar skönheten med löpning när jag inte har ett lopp framför mig.

Jag försöker värva de som bor i närheten, så att man bara kan dra ut och springa tillsammans. Försöker med andra ord hitta tillbaka till löpningen.

Jag hade tre missade samtal från mamma häromdagen. Mamma som inte brukar ringa mer än en gång, såvida det inte är något superviktigt.

Mamma: Gissa vad jag har gjort!!!!!!!!!!
Jag: vadå?
Mamma: KÖPT SUPERDYRA LÖPARSKOR!!

Fantastiskt! Idag ska jag och mamma börja löpa tillsammans. Mamma som inte sprungit längre än 300 m (enligt henne). Mamma som röker. Mamma som precis fyllt 50.

PEPPAD! Och så anmälde jag mig till två lopp igår. Tjurruset och Tunnel run.

/tescho, som hittar glöd i springkompisar och framtida lopp

Read More

Planerar lopp inför 2014

En note-to-self och målsättning.

Jag är en kärring när det kommer till is, snö etc och tror inte att jag kommer köra något lopp under vinterhalvåret. Men därefter finns en del som jag skulle vilja bocka av (självklart bör man få medalj eller annat kul när man springer!).

Maj 2014

Vårruset (Stockholm)

Augusti 2014

Midnattsloppet (Stockholm)
Tough Viking (Stockholm)

September 2014

Tjejmilen (Stockholm)
Topploppet (Stockholm)
Tjurruset (Stockholm)
Tjurruset (Karlstad)

/Tescho, som undrar varför vissa lopp särskrivs

Read More

igenom bäverdammen 2013

Tjurruset 2013 (Tullinge, Stockholm)

Tjurruset var mitt första individuella lopp! Som att uppleva barndrömmar om att leka i leran.

Åh vad roligt det var!! Jag är så himla nöjd och glad. Glad över att jag har fått blodad tand, glad för att Emma föreslog att köra loppet och glad över att man känner sig levande (läs: känner sig mörbultad dvs träningsvärk) så här dagen efter.

Innan loppet

Emma kom hit i lördags och vi spelade monopol samt bunkrade upp med kolhydrater. Härligt att bara umgås egentligen. Frukosten dagen därpå bestod av havregrynsgröt, ägg och mackor. Aldrig varit så mätt efter frukosten. Vi körde lite (oplanerad) uppvärmning till bussen, då vi kom hemifrån lite sent. Hann precis!

På plats vid Tjurruset

Det gick extrabussar till Tjurruset (Tullinge) och det var som en sagovärld ute. Ganska kul när busschaffören stannade och sa ”nu ska ni gå rakt över ängen”. Vart då? Vitt, vitt, vitt. Ganska kallt också. Nerverna började sätta igång, då det var mitt första individuella lopp och faktiskt 3e gången jag skulle springa 1 mil. Jag startade i grupp 2 (inte för att jag egentligen platsade in där (springer idag milen på ca 1 timme, utan terräng), utan för att det inte fanns platser kvar i grupp 3 och 4).

Känslor under loppet

Jag kände aldrig att jag ville ge upp. Det var jobbigt många gånger och jag panikade lite i det kalla vattnet (i sjön, ån och bäverdammen) men samtidigt det bästa någonsin! Det är en väldigt härlig stämning också. Såg att marathon.se har publicerat en film också (dock mycket män – dåligt!), där du kan se delar av banan.

tjurruset_baverdammen
Omtalade bäverdammen. Första 3-4 meterna simmade jag och därefter var det egentligen bara att ta sig fram på bästa sätt.

Resultat

Fy vad nöjd jag var när jag sprang in! Jag trodde att jag skulle komma in runt 1:30 – 2:00 timmar. 1:23 blev resultatet! Emma var självklart redan inne, och vi båda var lika lyckliga.

Tid: 1:23:11
Placering: 982 (av 1551)

fore-efter-tjurruset-2013

Mål inför nästa Tjurruset

SJÄLVKLART ska jag springa det igen. Det var superkul! Nästa gång är mitt mål att komma in runt 1 timme. Planen är att köra Tjurruset både i Karlstad (orginalet) och Stockholm.

Tack till pappsen som var där och fotade :)

/Tescho, som känner sig nöjd och glad att ha hittat löpning som sin grej

Read More