igenom bäverdammen 2013

Tjurruset 2013 (Tullinge, Stockholm)

Tjurruset var mitt första individuella lopp! Som att uppleva barndrömmar om att leka i leran.

Åh vad roligt det var!! Jag är så himla nöjd och glad. Glad över att jag har fått blodad tand, glad för att Emma föreslog att köra loppet och glad över att man känner sig levande (läs: känner sig mörbultad dvs träningsvärk) så här dagen efter.

Innan loppet

Emma kom hit i lördags och vi spelade monopol samt bunkrade upp med kolhydrater. Härligt att bara umgås egentligen. Frukosten dagen därpå bestod av havregrynsgröt, ägg och mackor. Aldrig varit så mätt efter frukosten. Vi körde lite (oplanerad) uppvärmning till bussen, då vi kom hemifrån lite sent. Hann precis!

På plats vid Tjurruset

Det gick extrabussar till Tjurruset (Tullinge) och det var som en sagovärld ute. Ganska kul när busschaffören stannade och sa ”nu ska ni gå rakt över ängen”. Vart då? Vitt, vitt, vitt. Ganska kallt också. Nerverna började sätta igång, då det var mitt första individuella lopp och faktiskt 3e gången jag skulle springa 1 mil. Jag startade i grupp 2 (inte för att jag egentligen platsade in där (springer idag milen på ca 1 timme, utan terräng), utan för att det inte fanns platser kvar i grupp 3 och 4).

Känslor under loppet

Jag kände aldrig att jag ville ge upp. Det var jobbigt många gånger och jag panikade lite i det kalla vattnet (i sjön, ån och bäverdammen) men samtidigt det bästa någonsin! Det är en väldigt härlig stämning också. Såg att marathon.se har publicerat en film också (dock mycket män – dåligt!), där du kan se delar av banan.

tjurruset_baverdammen
Omtalade bäverdammen. Första 3-4 meterna simmade jag och därefter var det egentligen bara att ta sig fram på bästa sätt.

Resultat

Fy vad nöjd jag var när jag sprang in! Jag trodde att jag skulle komma in runt 1:30 – 2:00 timmar. 1:23 blev resultatet! Emma var självklart redan inne, och vi båda var lika lyckliga.

Tid: 1:23:11
Placering: 982 (av 1551)

fore-efter-tjurruset-2013

Mål inför nästa Tjurruset

SJÄLVKLART ska jag springa det igen. Det var superkul! Nästa gång är mitt mål att komma in runt 1 timme. Planen är att köra Tjurruset både i Karlstad (orginalet) och Stockholm.

Tack till pappsen som var där och fotade :)

/Tescho, som känner sig nöjd och glad att ha hittat löpning som sin grej

3 thoughts on “Tjurruset 2013 (Tullinge, Stockholm)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>